Kedvenc könyvem

Farkas Eleonóra kedvenc könyve:
Michael Ende: Momo

Én azért szeretem Michael Ende műveit, mert olyan gyermektörténeteket ír,  amiknek a felnőttek számára is van hozománya. Nálunk legismertebb műve a Végtelen történet, de számomra a Momo meseregénye a legkedvesebb.
A történet főszereplőjéről, Momóról gyakran írják, hogy a Kis herceg német megfelelője. A főszereplő egy kislány, akit gyakran meglátogatnak a falubeliek, mert van valami, amit nagyon jól tud: meghallgatni másokat.
"A kis Momo egyet tudott, ahogyan rajta kívül senki: hallgatni másokat. Nincs ebben semmi különös, mondhatja tán némelyik olvasó, hallgatni akárki tud. Csakhogy ez tévedés.  Momo úgy tudott hallgatni, hogy ostoba embereknek egyszeriben okos gondolatuk támadt. Úgy tudott figyelni, hogy a tanácstalan, határozatlan emberek egyszeriben pontosan tudták, mit akarnak. A félénkek hirtelen szabadnak és bátornak érezték magukat... Így tudott Momo figyelni." (részlet a könyvből)

Farkas Eleonóra
__________________________________________

Lilla néni kedvenc könyve:
Johanna Spyri: Heidi

Gyerekkorom egyik kedves könyvét olyan szeretettel ajánlom minden fiatalnak és felnőttnek, amilyen szeretet sugárzik Heidiből a körülötte élők felé.
A regény főhőse egy svájci kislány, aki jóságával, tiszta szívével válhat példaképetekké.
Ha elolvassátok a regényt, megtudjátok:
  •  Milyen az élet a havasi legelőn?
  •  Miért kell Heidinek megválnia a boldog, szabad életétől?
  •  Hogyan lesz a beteg Klára társalkodója, majd barátnője?
  •  Hogyan kerül vissza nagyapóhoz?
  •  Mekkora ereje van a barátságnak és a szeretetnek?
Az iskola könyvtárában megtaláljátok az eredeti művet és Ilse Binting feldolgozását is.
A megható történet talán felkerül kedvenc könyveitek listájára. Kellemes időtöltést, jó szórakozást, kikapcsolódást kívánok!

Nademlejnskyné Toók Lilla