2011. március 29., kedd

ÁPRILIS 2. – ANDERSEN SZÜLETÉSNAPJA – A MESEÍRÁS NAPJA – A GYERMEKKÖNYVEK NEMZETKÖZI NAPJA

1967 óta tartják világszerte a GYERMEKKÖNYVEK NEMZETKÖZI NAPJÁT Hans Christian Andersen dán meseíró születésnapján. A Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa (IBBY) által szervezett ünnep célja, hogy a gyermekekkel megszerettessék az olvasást, a könyveket. Minden évben más-más ország vállalja az eseménysorozat szponzorálását, nevezetesen az adott ország megfogalmazza a nap jelmondatát, felkér egy neves írót, hogy ez alkalomból küldjön üzenetet a világ gyermekeinek, s egy képzőművészt, hogy tervezzen plakátot. 2001-ben Magyarország szervezte a központi rendezvényeket. Idén Észtország lesz a "házigazda", megnézheted plakátjukat itt http://csodaceruza.hu/?p=2842
Ehhez kapcsolódva néhányan a mi könyvtárunkban is bemutatják kedvenc gyermekkönyveiket!
Vivi és Panni
 Mi azért szeretjük a RUMINI-t, mert...
1. Vicces
2. Izgalmas
3. Könnyen megérthető
4. Új szereplőkkel ismerkedünk meg
5. Kalandos
Ezt a könyvet mindenkinek ajánljuk, aki szereti a kalandokat! Ne ijedj meg azért, mert túl vastag, egyszerűen nem lehet letenni.
Olvasd el te is, és meglátod, nagyon jó lesz!

       Tokodi Vivi és Zsámboki Panni, 4. d

Lilla
 A Penny-s könyvek nagyon jók...

Penny egy lány, aki nagyon szereti az állatokat. A Penny-s könyvek állatokról szólnak, állatbarátoknak ajánlom. Ennek a sorozatnak több kötete van, mindegyik mozgalmas és általában izgalmas, néha nagyon megható a vége. Annyira tetszik nekem, hogy néha le sem bírom rakni. Szerintem 9 évesek már olvashatják, ajánlom, hogy te is olvasd el!
                                       Blaszák Lilla, 4.d

Nagy Máté, 4.b

Máté a réges-régi sorozat, a Delfin könyvek lelkes olvasója. Jelenleg a Bob kapitányt olvassa, aminek a borítóját maga is elkészítette.